The wishlist name can't be left blank

Redenen om te kiezen voor een voortuin hekwerk

redenen-om-te-kiezen-voor-een-voortuin-hekwerk-banner
30 maart 2023
Redenen om te kiezen voor een voortuin hekwerk

Een blik in het straatbeeld leert dat lang niet iedereen een hek rond de voortuin heeft geplaatst. En dat is begrijpelijk. Kosten of onderhoud kunnen mensen ervan weerhouden om een hek rond de tuin te plaatsen. Toch brengt een voortuin hekwerk heel wat voordelen met zich mee. In deze blog zetten we de belangrijkste redenen om voor een voortuin hekwerk te kiezen voor u op een rijtje.

De voordelen van een hekwerk rond de voortuin

Een hek rond de voortuin is in meerdere opzichten een verstandig plan. Hieronder worden de grootste voordelen voorzien van een korte toelichting.

1.      Privacy

Met stip op één: privacy. Met een hekwerk voorkomt u dat voorbijgangers in de voortuin kunnen kijken. In drukke straten of wijken kan een hek een welkome afscherming zijn van de (nieuwsgierige) buitenwereld. Het plaatsen van een voortuin hek kan een gevoel van privacy bieden.

2.      Afscherming voor kinderen en dieren

Een hek functioneert ook als afscheiding, en zorgt dat kinderen en dieren niet zomaar kunnen ontsnappen. Met een voortuin hek zorgt u ervoor dat mensen en dieren in de tuin niet ongezien kunnen ontsnappen. Bij drukke wegen is dit een zeer groot voordeel. Vanuit de tuin niet naar buiten de tuin – maar dat is andersom ook zo.

3.      Veiligheid

In aanvulling op het voorgaande pluspunt: ook indringers komen minder makkelijk uw tuin binnen na het plaatsen van een hek. Natuurlijk maakt het verschil welk hek er rond uw tuin is geplaatst. Een hoog hek biedt meer veiligheid dan een laag hek. Als u veiligheid belangrijk vindt, kies dan voor een hek dat de veiligheid daadwerkelijk verhoogt.

4.      Uitstraling

Een hek rond de voortuin kan het laatste puzzelstukje zijn: het maakt uw tuin écht af. Met de talloze designs van Hekkenwereld heeft u veel keuze, zodanig dat er altijd een hekontwerp bij de rest van uw tuin past. Hiermee verbeterd u de algehele uitstraling van uw tuin.

5.      Erfafscheiding

Erfafscheiding is het laatste voordeel dat we in deze blog noemen. Met een hek maakt u duidelijk wat de grenzen zijn van uw domein. Dat schept rust voor uzelf, maar ook voor de omgeving. Waar in de oude situatie indringers zich mogelijk niet bewust waren van het ‘indringen’ in uw eigen tuin, geeft u met een hek netjes aan waar de grenzen lopen. Erfafscheiding behoeft geen groot en imposant hek; een eenvoudig tuinhek is al voldoende.

Heeft u een tuinhek nodig?

Bent u na het lezen van deze blog overgehaald om uw voortuin te omheinen met een tuinhek? Dan bent u bij Hekkenwereld aan het juiste adres. Met een ruime keuze tussen allerlei tuinhekken én de unieke mogelijkheid om uw eigen hek te ontwerpen, is er voor ieder wat wils. Door de ruime keuze bij Hekkenwereld zorgt u ervoor dat het ontwerp van uw voortuin hek naadloos bij de uitstraling van uw huis en tuin past. Neem snel een kijkje bij onze tuinhekken of kom op afspraak langs in onze showroom!