The wishlist name can't be left blank

Tips om uw metalen hekken te onderhouden!

tips-om-uw-metalen-hekken-te-onderhouden-banner
2 februari 2023
Tips om uw metalen hekken te onderhouden!

Na de plaatsing van een hek zit het grootste karwei erop. Dat neemt echter niet weg dat er zo nu en dan onderhoud moet gebeuren aan uw hekwerk. Dat u dat veelal zelf kunt doen, leest u in deze blog. Ook leggen we uit welke middelen uit de webshop van Hekkenwereld handig zijn bij het onderhouden van uw hek. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Het belang van goed onderhoud

Een hek gaat een lange tijd mee. Het kan een aardige investering zijn, maar die investering is goed voor jarenlang plezier. Met goed onderhoud kunt u nóg langer van uw hek genieten. Dat maakt het onderhouden van een hek een belangrijke taak. Goed onderhoud verlengt de levensduur van een hek. En onderhoud is vaak niet zo ingewikkeld.

Voorkomen is beter dan genezen

‘Voorkomen is beter dan genezen’ is altijd van toepassing bij hekwerken. Onder andere in het geval van roest aan de spijlen of een stroef slot is het beter om gelijk actie te ondernemen in plaats van het te laten verergeren.

Het gebruik van preventieve middelen

Een voorbeeld van preventief handelen is het gebruik van onze zinkspray. Deze spray vertraagt het optreden van roest. Zeker als het hek onlangs is beschadigd of als het hek is ingekort, is het raadzaam om het op de kwetsbare plekken aan te brengen. De kwetsbare gedeeltes van een hek hoeven niet altijd op te vallen. Daarom adviseert Hekkenwereld om met regelmaat het hekwerk langs te lopen. Tijdens die controle kunt u onderzoeken of er beginnende roest of andere beschadigingen te zien zijn. Als dat het geval is, kunt u de zinkspray inzetten om het hekwerk te beschermen.

Onderhoud van onderdelen

Ook onderdelen, zoals scharnieren of sloten, zijn onderhevig aan slijtage en veroudering. Bij goed onderhoud gaan de onderdelen van een hek ook langer mee. Bedenk echter dat het soms beter kan zijn om een onderdeel te vervangen, in plaats van deze koste wat het kost te behouden. Op onze webshop is een speciale onderdelenpagina waar veel onderdelen verkrijgbaar zijn. Door onderdelen van een hek te vernieuwen, blijft het hek ook op de lange termijn goed functioneren.

Behandeling na werkzaamheden

Naast de preventief werkende zinkspray is het ook mogelijk om na werkzaamheden een beschermingslaagje aan te brengen. Na laswerkzaamheden raden wij bijvoorbeeld aan om de las spray in te zetten. Op gelaste delen heeft deze spray een beschermende werking, en wordt roest tegengegaan.

Voor hekwerken, onderdelen en onderhoudsartikelen kunt u terecht in onze webshop. Daarnaast helpen we u graag bij specifieke vragen. Heeft u een vraag over een bepaald product of wilt u meer weten over het onderhoud van uw hek? Neem gerust contact op met onze klantenservice, of kom een keer op afspraak langs in onze showroom!